Konferansı (COP15)’nin önemli olduğunu belirten Biyolog, akademisyen Prof. Dr. Ali Demirsoy, “BM Biyoçeşitliliği ihlal eden ülkeler için yaptırımlar uygulamalı, önlemler alınmalı” ifadelerini kullandı.
Birleşmiş Milletler Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi 15. Taraflar Konferansı (COP15) 11-15 Ekim günleri arasında Çin’in Yunnan eyaletinin merkezi Kunming’de düzenlendi. Dünya liderleri, 11-15 Ekim tarihleri arasında küresel ölçekte biyolojik çeşitliliğin kaybının önüne geçmek için bir araya geldi. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, biyoçeşitlilik konulu COP15’in (konferansta) açılış konuşmasında, Kunming Biyoçeşitlilik Fonu kurmak için 1,5 milyar Yuen (yaklaşık 2,15 milyar TL) taahhüt etti ve diğer ülkelerin de bu fona katılması davetinde bulundu.
Biyolog, akademisyen Prof. Dr. Ali Demirsoy, COP15’i ve biyoçeşitliliğin önemini değerlendirdi. Çin’de düzenlenen Birleşmiş Milletler Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi 15. Taraflar Konferansı (COP15)’nin önemli olduğunu belirten Demirsoy, “BM Biyoçeşitliliği ihlal eden ülkeler için yaptırımlar uygulamalı, önlemler alınmalı” ifadelerini kullandı.
Yaşamın devamı için biyolojik çeşitliliğin korunması gerektiğini belirten Demirsoy, “bunu korumak aynı zamanda bizim kendi soyumuzu, geleceğimizi korumak anlamında son derece önemlidir” dedi. Kaynakların sınırsız olmadığına dikkat çeken Prof. Dr. Ali Demirsoy, “Biyoçeşitliliğin, tatlısuların, ormanların korunması, denizlerin kirletilmemesi esastır. Tasarruf etmeli, yerken, yıkanırken, giyerken dikkatli olmalı, tasarruf etmeli” diye konuştu.